Motivatii turistice in Romania

Fiecare isi cauta radacinile iar pentru a redescoperi adevaratele valori culturale romanesti si minunatia naturii autohtone este recomandata o excursie in zona Maramuresului. Situata intr-o depresiune, zona pastreaza vie traditiile stramosesti si nealterate obiceiurile. Peisajele rustice asociate cu ospitalitatea morosenior, dupa cum ei insisi s-au numit, completeaza o atmosfera de neuitat.

Excursia poate incepe cu partea de nord-est a depresiunii Maramures, prin vizitarea localitatii Viseu de Sus. Aceasta este situata la confluenta raurilor Viseu si Vaser, intr-un relief montan inconjurat de vai si dealuri. Intrucat motivatiile turistice sunt mai mult decat suficiente exista numeroase alternative si pentru cazare Viseu de sus. Unul dintre cele mai atractive trasee turistice din Muntii Maramuresului oferit vizitatorilor sai este defileul din masa sisturilor cristaline localizat in Valea Vaserului. Turismul aici vizeaza mai multe elemente nu doar cele de natura peisagistica. Astfel ca se pune mare pret si pe recuperarea prin fizioterapie. In zona orasului Viseu de Sus, au fost descoperite izvoare minerale deosebite care datorita complexului chimic detin proprietati curative. Acum aproximativ jumatate de secol erau amenajate in aceasta zona si bai in scop terapeutic. Un alt aspect pe care trebuie sa-l retina turistii il reprezinta potentialul piscicol si vanatoresc al zonei intrucat raul Vaser ofera o gama larga de practici ale pescuitului iar la Faina si Novat se gasesc cabane vanatoresti recunoscute in bresla acestora.

Valea Vaserului gazduieste o alta comoara turistica foarte apreciata si anume: Mocanita, o locomotiva cu aburi unica in Europa. Calea ferata ingusta ce constituie traseul acesteia pleaca din Viseu de Sus, pe Valea Vaserului si ajunge in Carpati. Traseul a fost construit ca un spriin pentru cei care se ocupau cu exploatarea forestiera in aceasta zona.
 
Pentru cei care apreciaza frumusetile naturale si ospitalitatea unor regiuni precum sunt cele maramuresene o cautare pentru cazare Maramures vine cu oferta bogata a variantelor dar si a motivatiilor turistice.

No comments:

Post a Comment