De ce sa iti cumperi o masina in 2013?

Vremurile destul de instabile pe care am ajuns sa le traim au dus la imposibilitatea romanilor de a-si mai permite nu doar strictul necesar, ci si mici bucurii. Faptul de avea o masina in zilele noastre este un lucru tot mai greu obtinut, mai ales cand in detrimentul acesteia primeaza alte necesitati. Astfel, multi si-au pus intrebarea daca este cu adevarat necesara prezenta unei masini in cadrul familiei. Este adevarat ca detinerea unui autoturism poate deveni uneori destul de costisitoare, insa la fel de adevarat este si ca prezenta ei, devine uneori indispensabila. Asadar, de ce sa cumparam o masina in 2013, cand taxele si combustibilul s-au scumpit iar intretinerea nu este deloc de neglijat? Iata cateva motive pentru care sa iti doresti sa achizitionezi un autoturism in viitorul apropiat:

1. Cu toate ca taxa de mediu s-a transformat acum in taxa de timbru, iar cea din urma a devenit cu mult mai costisitoare, exista in continuare masini care salveaza economiile familiei. Trebuie doar sa te orientezi catre masinile second-hand. Spre exemplu, daca achizitionezi un Opel Corsa din anul 2002, avand norma euro 4, vei ajunge sa platesti aproximativ 150 de euro la inmatriculare. Prin urmare, vei face un dublu serviciu, atat tie cat si serviciului drpciv (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor).

2. Te-ai gandit vreodata ca banii pe care ii dai taximetristului seara, ar putea reprezenta suma cheltuita pe combustibilul propriei masini? Daca iesi seara din casa si depasesti o anumita ora, cu siguranta vei constata ca nu mai exista mijloace de transport in comun. Si-atunci, pentru a te intoarce, vei fi nevoit sa apelezi la serviciile unei firme de taxi, care nu numai ca este costisitoare, dar te si transporta cu zgomotul statiei de comunicare deschise. Gandeste-te ca aceeasi suma de bani o poti investi in combustibilul propriei masini.

3. Niciun mijloc de transport in comun nu te va face vreodata sa fii multumit. Mirosurile intepatoare, injuriile si aglomeratia, cu siguranta nu sunt lucrurile pe care vroiai sa le traiesti intr-o zi proasta de munca. Iar drumurile lungi, cu pauze destul de rare si scurte nu te vor relaxa mai mult decat o zi intreaga la serviciu. Avand un autoturism propriu, poti opri cand doresti, unde doresti si fara sa fii conditionat de nimeni.

Ia in calcul aceste lucruri atunci cand pornesti la drum si incearca sa descoperi daca unele dintre ele le-ai patit si tu.

No comments:

Post a Comment