Black Friday

Un fenomen aparut nou aparut pe piata din Romania este asa – zisa „Vinerea Neagra”. Incepand sa prinda amploare in randul cumparatorilor inca din 2011, aceasta zi a fost un adevarat succes in anul urmator. Stocurile au fost epuizate in cateva ore, magazinele online fiind blocate din cauza numarului prea mare de comenzi.

In 2013 se anunta o afacere si mai profitabila. Dupa expereinat de anul trecut, organizatorii Black Friday s-au pregatit din timp cu mai multa grija. Magazinele isi maresc stocurile si se echipeaza cu un numar mai mare de personal. In felul acesta, ei sunt gata pentru inceperea evenimentului.

Black Friday se va desfasura in fiecare an in ultima vineri din luna noiembrie. De data aceasta, va fi pe 29 noiembrie…o zi care trebuie retinuta, daca vreti sa faceti o afacere profitabila. Reducerile se anunta gigantice. La unele produce, pana la 90%. Probabil este ceva ce un vreti sa pierdeti!

Cu toate ca este o noapte de reduceri impresionante, nu putine sunt persoanele care in 2012 au facut o afacere neprofitabila. De Black Friday este de recomandat a se evita cumparaturile de gen: bijuterii, decoratiuni sau jucarii. Acestea pot fi gasite la preturi mai avantajoase cu ocazia altor evenimente. Spre exemplu, decoratiunile pentru Craciun vor avea preturi mai bune in apropierea sarbatorii.

Un alt lucru de care trebuie tinut cont atunci cand vrei sa cumperi un produs in „Vinerea Neagra” este daca respectivul chiar beneficiaza de reducerea afisata. In unele cazuri produsele se scumpesc cu cateva zil inaintea acestui eveniment, iar in ziua de 29 noiembrie sunt reduse la pretul initial. Astfel, vei putea gasi produsul cumparat la un pret la fel de bun in orice zi obisnuita. Acesta este un mic truc, deoarece comerciantii vor sa iasa in avantaj, iar tu sa crezi ca ai facut o afacere buna.

Pentru a se evita aceasta inselaciune, sfatul specialistilor este de a se face o lista cu produsele dorite inainte cu cateva saptamani. Astfel, verificandu-se pretul din timp, vei sti care este de fapt reducerea de care vei beneficiezi pe data de 29 noiembrie.

Avand in vedere ca Black Friday se apropie cu repeziciune, eu va doresc spor la cumparaturi.

No comments:

Post a Comment