Dependenta de jocuri

Din ce in ce mai multi tineri sunt dependenti de retele sociale si jocuri. Febra relatiilor interumane virtuale a lovit greu si precis generatia actuala. Tehnologia este facuta sa ajute omul facand lucrurile mai simple pentru el,  ajutandu-l sa castige timp, lasand taskuri dificile pentru a fi rezolvate si finalizate de catre computere. 

Ceea ce parea a fi o modalitate de a te elibera de probleme si de a castiga timp, insa a devenit, in timp nimic mai mult decat o temnita in sine. Acum sa fim sinceri. Cati dintre noi nu petrec ore in sir in fata computerului dand "refresh" sau "reload" paginii de facebook? Cati dintre noi nu isi irosesc timpul liber in fata acelorasi computere, ecrane, led-uri in fata carora isi castiga existenta? Ei bine, da, am ajuns sa fim sclavi ai sclavilor nostri. Balanta de putere s-a dat complet peste cap si acum parca noi, oamenii suntem legati de aceste masinarii mai rau decat sunt ele de noi. In definitiv, ele nu au vointa, noi avem. Multi oameni petrec majoritatea pauzelor si a timpului liber de zi cu zi, jucandu-se pe computer, postand pe retele sociale sau de ce nu, jucandu-se pe retelele sociale diferite jocuri. In topul celor mai jucate jocuri, poate datorita dorintei noastre de a avea cele mai noi si lucioase si dotate si rapide masini sunt,  ai ghicit, jocurile cu masini. Aceste jocuri cu masini, in lunile care au trecut au devenit o obsesie a mea. Stiu ca multi oameni le joaca pentru ca ma joc unul dintre acele jocuri in care te infrunti cu alti jucatori, reali. Stiu ca aceste jocuri cu masini sunt foarte profitabile pentru ca pentru a trece la alte nivele, trebuie sa iti aduci masinile la un anumit nivel, cumparand tot felul de upgrade-uri. Stiu ca aceste jocuri sunt populare pentru ca oamenii au nevoie de relaxare si de multe ori asta inseamna sa iti iei ceva ce iti place, sa te rasfeti. 

Asta sunt jocurile de fapt...un rasfat. Un moment de pauza de la ceea ce facem in mod obisnuit, pentru a face ceva mai putin obisnuit. Cine nu vrea sa fie un pilot pe cele mai grozave circuite si cu cele mai tari masini?

1 comment: