Transportul feroviar de marfuri

Dupa transporturile rutiere, care isi rezerva cel mai mare procentaj din piata totala a transporturilor de marfuri, transporturile feroviare sunt si ele extrem de populare in randul companiilor. Transportul feroviar de marfuri poate fi realizat atat la nivel national cat si la nivel international.

Transporturile feroviare de marfa se fac cu un maximum de precizie, tinand cont de orare fixe pentru plecari si sosiri si fara ca pe parcursul traseului se se produca intarzieri foarte mari (desigur, se fac progrese permanente in ceea ce priveste eliminarea timpilor morti din timpul tranzitului). De asemenea, transportul feroviar nu este dependent de conditiile de trafic, de conditiile meteorologice sau de starea traseului, asa cum se intampla – de pilda – in cazul trasnsporturilor rutiere de marfa. Tot din acest motiv, riscul producerii de accidente in cazul transporturilor feroviare de marfa este mult mai redus decat in cazul transportului rutier. De asemenea, marfa ajunge la destinatar nedeteriorata si intacta. Mai multe detalii, vezi aici.

Alte avantaje ale transportului feroviar de marfuri, comparativ cu trransportul rutier de pilda sunt posibilitatea de a transporta o cantitate si un volum mult mai mare de marfa, dar si stabilitatea preturilor in conditiile in care nu se pune problema variatiei pretului combustibililor nu este variabil, ca in cazul transportului rutier.

Pentru firmele care nu au acces direct la calea ferata, majoritatea companiilor de transport feroviar asigura si varianta transporturilor multimodale, in care marfa este in prealabil incarcata pe o platforma care o duce la punctul de incarcare al vagonului, si pregatirea pentru trasportul feroviar.

Firmele care ofera transport feroviar de marfuri pun la dispozitia clientilor lor selectarea rutei de transport, servicii de track and trace, formalitati vamale daca este vorba despre un transport international, depozitare, organizarea transportului. Transporturile se pot organiza atat in vagoane individuale, grupuri de vagoane sau blocuri. Exista posibilitatea livrarii atat in Europa cat si in alte state din afara Europei.

No comments:

Post a Comment