Sfaturi pentru recuperarea de dupa cezariana



Recuperarea de dupa operatia de cezariana este considerata a fi o etapa destul de dureroasa ce se intinde pe o perioada de timp destul de lunga. Aceasta vindecare poate dura intre 4 si 8 saptamani, timp in care trebuie sa va ocupati de bebelus si de familia dumneavoastra. Revenirea se poate face intr-un mod mai rapid daca faceti cat mai multa miscare si daca aveti o alimentatie echilibrata. Vom incerca, in urmatoarele randuri, sa va prezentam cateva sfaturi pentru o recuperare rapida si sanatoasa dupa operatia de cezariana.

Un prim pas este acela de a constientiza ca recuperarea dupa o interventie de cezariana este un proces indelungat, iar apoi sa incercati sa amanati orice efort fizic. Nu refuzati ajutorul familiei sau prietenilor de a va face cumparaturile, a va gati sau a rezolva diverse probleme, deoarece, in aceasta perioada, trebuie sa aveti timp pentru a va ocupa si de bebelusul dumneavoastra.

Miscarea

Miscarea este considerata a fi cea mai dificila parte a procesului de recuperare. In momentul in care anestezia a trecut, incercati cu ajutorul asistentei sa faceti cativa pasi, iar daca totul merge bine, medicul va va recomanda anumite exercitii pe care sa le faceti acasa dupa ce sunteti externata.

Alimentatia

Alimentatia este foarte importanta in perioada urmatore cezarienei, deoarece operatia afecteaza intestinele si tractul digestiv al noii mamici. Corpul are nevoie de o perioada de timp pentru recuperare si trebuie hranit cu toti nutrientii de care are nevoie. Este recomandat ca, in prima saptamana, sa consumati alimente usoare si sa maritit consumul de lichide. De asemeni, este foarte important sa mancati la timp si sa consumati foarte putina mancare la fiecare masa. Trebuie sa va feriti de alimentele ce fermenteaza sau ce produc gaze, deoarece incizia operatiei poate fi afectata.

Odihna

Odihna este foarte importanta, deoarece va veti simti foarte obosita dupa efortul depus in drumul de la spital pana acasa. Este indicat sa aveti pe cineva care sa aiba grija de dumneavoastra si care sa va ofere tot ajutorul de care aveti nevoie. Trebuie sa acordati corpului dumneavoastra odihna de care are nevoie pentru a se recupera cat mai repede. Calmantele sunt si ele o solutie pentru a ajuta la unele dureri mai acute, insa trebuie neaparat sa va consultati cu medicul pentru a va da acordul in privinta acestora.

Igiena

Igiena este, de asemeni, un factor important in urma operatiei de cezariana, deoarece trebuie sa fiti foarte atenta la curatarea zonei pentru a o mentine curata si ferita de infectii. In cazul in care apare o infectie sau o secretie in zona operatiei, trebuie sa va anuntati medicul si sa tratati zona imediat.

Pozitia corecta a corpului

Pozitia corecta a corpului dumneavoastra o veti afla in momentul in care va miscati, deoarece veti simti anumite dureri atunci cand faceti miscari bruste. Trebuie sa adoptati o pozitie de culcat pe o parte atunci cand va hraniti copilul sau sa folositi o pernuta special creata pentru hranirea micutului. Trebuie sa aveti foarte mare grija la modul cum va miscati si sa incercati sa va protejati rana.
Daca vreti sa aflati impresii si sa cititi despre experientele mamicilor care au trecut printr-o operatie de cezariana puteti sa va inscrieti pe forumul 7 pitici.

No comments:

Post a Comment