Daca citesti, pacatuiesti

Si nu este decat o forma de a spune, pentru ca nu scrie nicaieri ca nu poti citi, insa in societatea din ziua de azi orice persoana care vrea sa aiba in vocabularul sau peste 1500 de cuvinte pacatuieste sau este patetica. In loc sa isi traiasca viata pe Facebook pentru a mai vedea cine si la ce film s-a mai uitat el se apuca si mai citeste cateva pagini, asta da irosire a timpului.

Nu de putine ori colegi din liceu isi faceau cruce atunci cand vedeau ca citesc, si sa aiba expresii care pareau sa spuna “ de ce nu te certi cu Iubi pentru ca nu a dat un semn de viata? de ce nu te comporti ca un om normal?”. De cele mai multe ori in perioada respectiva comportamentul normal era format in general din privirile comtemplative de la clasele mai mari, barfa cotidiana de pe facebook in care un El spunea ca s-a despartit de o Ea, deci este din nou pe piata. Imi placea sa aflu in schimb orice barfa din Memoriile lui Casanova, o carte destul de mare dar foarte interesanta.

Odata cu trecerea timpului si cu schimbarea domiciliului a fost placut sa observ ca nu sunt singura care practica acest sport extrem, si ca o librarie poate fi foarte variata. Anumite comentarii vor exista mereu, pentru ca oamenii din jur nu vor putea intelege mereu cum poti sa cheltuiesti 50 de Ron pe o carte cand ai putea sa bei de bani astia? Daca bugetul imi permite beau o bere dar citesc si peste zi cateva pagini prin care aflu cum pot sa jefuiesc mai usor un muzeu sau care este cea mai buna metoda prin care poti desfasura o campanie publicitara, asta sau mintea nu foarte pasnica a lui Stephen King.

Le doresc tuturor sa aiba cat mai multe pagini la activ, care sa le si placa si sa ii si ajute, astfel incat vocabularul sa varieze si sa nu auzi mereu aceleasi expresii, indiferent unde te afli.

No comments:

Post a Comment