Sfaturi pentru recuperarea de dupa cezariana



Recuperarea de dupa operatia de cezariana este considerata a fi o etapa destul de dureroasa ce se intinde pe o perioada de timp destul de lunga. Aceasta vindecare poate dura intre 4 si 8 saptamani, timp in care trebuie sa va ocupati de bebelus si de familia dumneavoastra. Revenirea se poate face intr-un mod mai rapid daca faceti cat mai multa miscare si daca aveti o alimentatie echilibrata. Vom incerca, in urmatoarele randuri, sa va prezentam cateva sfaturi pentru o recuperare rapida si sanatoasa dupa operatia de cezariana.

Un prim pas este acela de a constientiza ca recuperarea dupa o interventie de cezariana este un proces indelungat, iar apoi sa incercati sa amanati orice efort fizic. Nu refuzati ajutorul familiei sau prietenilor de a va face cumparaturile, a va gati sau a rezolva diverse probleme, deoarece, in aceasta perioada, trebuie sa aveti timp pentru a va ocupa si de bebelusul dumneavoastra.

Miscarea

Miscarea este considerata a fi cea mai dificila parte a procesului de recuperare. In momentul in care anestezia a trecut, incercati cu ajutorul asistentei sa faceti cativa pasi, iar daca totul merge bine, medicul va va recomanda anumite exercitii pe care sa le faceti acasa dupa ce sunteti externata.

Alimentatia

Alimentatia este foarte importanta in perioada urmatore cezarienei, deoarece operatia afecteaza intestinele si tractul digestiv al noii mamici. Corpul are nevoie de o perioada de timp pentru recuperare si trebuie hranit cu toti nutrientii de care are nevoie. Este recomandat ca, in prima saptamana, sa consumati alimente usoare si sa maritit consumul de lichide. De asemeni, este foarte important sa mancati la timp si sa consumati foarte putina mancare la fiecare masa. Trebuie sa va feriti de alimentele ce fermenteaza sau ce produc gaze, deoarece incizia operatiei poate fi afectata.

Odihna

Odihna este foarte importanta, deoarece va veti simti foarte obosita dupa efortul depus in drumul de la spital pana acasa. Este indicat sa aveti pe cineva care sa aiba grija de dumneavoastra si care sa va ofere tot ajutorul de care aveti nevoie. Trebuie sa acordati corpului dumneavoastra odihna de care are nevoie pentru a se recupera cat mai repede. Calmantele sunt si ele o solutie pentru a ajuta la unele dureri mai acute, insa trebuie neaparat sa va consultati cu medicul pentru a va da acordul in privinta acestora.

Igiena

Igiena este, de asemeni, un factor important in urma operatiei de cezariana, deoarece trebuie sa fiti foarte atenta la curatarea zonei pentru a o mentine curata si ferita de infectii. In cazul in care apare o infectie sau o secretie in zona operatiei, trebuie sa va anuntati medicul si sa tratati zona imediat.

Pozitia corecta a corpului

Pozitia corecta a corpului dumneavoastra o veti afla in momentul in care va miscati, deoarece veti simti anumite dureri atunci cand faceti miscari bruste. Trebuie sa adoptati o pozitie de culcat pe o parte atunci cand va hraniti copilul sau sa folositi o pernuta special creata pentru hranirea micutului. Trebuie sa aveti foarte mare grija la modul cum va miscati si sa incercati sa va protejati rana.
Daca vreti sa aflati impresii si sa cititi despre experientele mamicilor care au trecut printr-o operatie de cezariana puteti sa va inscrieti pe forumul 7 pitici.

Daca citesti, pacatuiesti

Si nu este decat o forma de a spune, pentru ca nu scrie nicaieri ca nu poti citi, insa in societatea din ziua de azi orice persoana care vrea sa aiba in vocabularul sau peste 1500 de cuvinte pacatuieste sau este patetica. In loc sa isi traiasca viata pe Facebook pentru a mai vedea cine si la ce film s-a mai uitat el se apuca si mai citeste cateva pagini, asta da irosire a timpului.

Nu de putine ori colegi din liceu isi faceau cruce atunci cand vedeau ca citesc, si sa aiba expresii care pareau sa spuna “ de ce nu te certi cu Iubi pentru ca nu a dat un semn de viata? de ce nu te comporti ca un om normal?”. De cele mai multe ori in perioada respectiva comportamentul normal era format in general din privirile comtemplative de la clasele mai mari, barfa cotidiana de pe facebook in care un El spunea ca s-a despartit de o Ea, deci este din nou pe piata. Imi placea sa aflu in schimb orice barfa din Memoriile lui Casanova, o carte destul de mare dar foarte interesanta.

Odata cu trecerea timpului si cu schimbarea domiciliului a fost placut sa observ ca nu sunt singura care practica acest sport extrem, si ca o librarie poate fi foarte variata. Anumite comentarii vor exista mereu, pentru ca oamenii din jur nu vor putea intelege mereu cum poti sa cheltuiesti 50 de Ron pe o carte cand ai putea sa bei de bani astia? Daca bugetul imi permite beau o bere dar citesc si peste zi cateva pagini prin care aflu cum pot sa jefuiesc mai usor un muzeu sau care este cea mai buna metoda prin care poti desfasura o campanie publicitara, asta sau mintea nu foarte pasnica a lui Stephen King.

Le doresc tuturor sa aiba cat mai multe pagini la activ, care sa le si placa si sa ii si ajute, astfel incat vocabularul sa varieze si sa nu auzi mereu aceleasi expresii, indiferent unde te afli.

Transportul feroviar de marfuri

Dupa transporturile rutiere, care isi rezerva cel mai mare procentaj din piata totala a transporturilor de marfuri, transporturile feroviare sunt si ele extrem de populare in randul companiilor. Transportul feroviar de marfuri poate fi realizat atat la nivel national cat si la nivel international.

Transporturile feroviare de marfa se fac cu un maximum de precizie, tinand cont de orare fixe pentru plecari si sosiri si fara ca pe parcursul traseului se se produca intarzieri foarte mari (desigur, se fac progrese permanente in ceea ce priveste eliminarea timpilor morti din timpul tranzitului). De asemenea, transportul feroviar nu este dependent de conditiile de trafic, de conditiile meteorologice sau de starea traseului, asa cum se intampla – de pilda – in cazul trasnsporturilor rutiere de marfa. Tot din acest motiv, riscul producerii de accidente in cazul transporturilor feroviare de marfa este mult mai redus decat in cazul transportului rutier. De asemenea, marfa ajunge la destinatar nedeteriorata si intacta. Mai multe detalii, vezi aici.

Alte avantaje ale transportului feroviar de marfuri, comparativ cu trransportul rutier de pilda sunt posibilitatea de a transporta o cantitate si un volum mult mai mare de marfa, dar si stabilitatea preturilor in conditiile in care nu se pune problema variatiei pretului combustibililor nu este variabil, ca in cazul transportului rutier.

Pentru firmele care nu au acces direct la calea ferata, majoritatea companiilor de transport feroviar asigura si varianta transporturilor multimodale, in care marfa este in prealabil incarcata pe o platforma care o duce la punctul de incarcare al vagonului, si pregatirea pentru trasportul feroviar.

Firmele care ofera transport feroviar de marfuri pun la dispozitia clientilor lor selectarea rutei de transport, servicii de track and trace, formalitati vamale daca este vorba despre un transport international, depozitare, organizarea transportului. Transporturile se pot organiza atat in vagoane individuale, grupuri de vagoane sau blocuri. Exista posibilitatea livrarii atat in Europa cat si in alte state din afara Europei.

Obiceiuri de nunta

Eu cunosc doar obiceiurile de nunta de prin zona noastra, alte obiceiuri nu am vazut decat la televizor. La nunta mea, am incercat sa pastrez obiceiurile cat de mult am putut. Am vrut sa multumesc pe toata lumea.

De exemplu, la noi in zona, mirele nu are voie sa vada mireasa decat in ziua nuntii. Dar asta cred ca e mai mult un fix de-al mireselor. Apoi buchetul musai sa-l aduca mirele. Atat pe al miresei, cat si pe al nasei. La tara de exemplu se chiuie. O batrana de prin sat de obicei se pricepe bine la asta. Eu la treaba sta am renuntat fiindca mi s-a parut nelalocului lui. Furatul pantofului se pastreaza si la noi. Mie mi l-au furat de doua ori si a fost chiar amuzant. Apoi mai este si furatul miresei. Se pare ca incet incet , miresele vor sa renunte la treaba asta. Mie chiar mi-a placut. Mai mult, la nunta noastra, s-a furat si mirele. Asta abia acuma a intrat in traditiile orasenesti de nunta. Sub  nici o forma nu am vrut sa arunc buchetul, fiindca asta nu e un obicei romanesc, ci mai degraba luat de al americani. Nu am avut nici ceva albastru, ceva nou si ceva imprumutat, fiindca nici astea nu sunt obiceiurile noastre. Am vrut sa pastrez strict obiceiurile nuntilor noastre, nu ale strainilor. La noi in zona, nu se face, dezgatitul miresei, sau cum s-o chema, nici nu se rupe turta. Nici nu cred ca am vazut decat la televizor, in alte zone. N-as sti sa va zic in ce zona anume.
 
Oricum, indiferent de traditii si obiceiuri, nunta trebuie facuta pe gustul mirilor si al invitatilor pe cat posibil. Fiindca nunta nu e doar pentru miri. Trebuie luat in calcul si faptul ca nunta se face cu invitati :).